8 Ağustos 2014 Cuma

Viyana Genel Bilgi

Viyana Avusturya'nın gözdesi ve başkentidir.Avusturya'nın yüz ölçümü en küçük şehri olmakla birlike 1.705.000 kişilik nüfusuyla en kalabalık şehridir.Ayrıca Viyana'nın herhangi bir komşu ülkeye de sınırı yoktur.
Kenarından Tuna Nehri Geçer.Viyana 23 bölgeden oluşur.her bölgenin numarası vardır.Mesela Inner Stadt 1.bölgede yer alır.Örenğin benim kaldığım otel 3.bölgede Landstrasse yer alıyordu.

Hepinizin bildiği gibi Osmanlı Viyanayı iki kere kuşatmasına rağmen alamamış. Viyana'yı ilk kez 27Eylül-16 Ekim 1529 tarihinde kuşattı başarısızlığa uğramış.İkinci seferi de 1683 yılında kuşattı ama yine başarısız olmuş.Osmanlı Viyana İmparatorluğunun korkusu haline gelmiş öyle ki Osmanlı akıncılarının geldiğini  Stephan Katedralindden  çan çalarak haber vermesi için bir memurluk görevi bile tayin edilmiş.



Bir önemli not daha Viyana'da Almanca konuşuluyor ama Viyana halkı Almanları pek sevmez aslında her iki ülkede köken olarak Alman.Almanlar Avusturya imparatorluğuyla savaşarak bağımsızlıklarını kazanmışlar ve cabası Viyana İmparatorluğundan toprak da almışlar.Almanya'nın nüfusu 80 milyonken Avusturya'nın nüfusu 9 milyona yakın.İkinci Dünya Savaşı patlak verince iki devlet birleşmiş ve savaşa katılanların bir çoğu ölmüş,nazilerin suç ortağı olmak da Viyana Halkında bir yara olarak kalmış tabi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder